Om Mig

Från dag 1 till nu

Mitt liv en snabb återblick

Jag föddes 1971 i Torstuna socken utanför Enköping på familjegården "Flinkbacken" Grinda! Min far var Lennart Hallgren känd politiker inom Centerkretsar och som arbetade på riksorganisationen för C i Stockholm, Min mor är Lena Hedin, numer pensionär men varit aktiv inom Vi Unga rörelsen och fd. arbetsledare på en servicecentral i Enköping!



Redan vid 15 års ålder blev jag aktiv inom utbildning då som Ordförande i Enköpings CUF, under de kommande åren var jag utbildningsansvarig för Uppsala län inom CUF och satt även i Vuxenskolans styrelse Uppsala län.


Valde att bi kock och direkt efter skolan bara 17 år gammal flyttade jag till Stockholm och började jobba som Kock, arbetade mig upp i hierarkin, rörde mig sedemera mot västerås och dess restaurangliv.

Efter många år som matlagare så kom dagen då drömmen om en egen restaurang slog in, så i Sala och i gruvområdet i Silvergruva så hittade jag mitt kall, i oktober 2004 skaffade jag mig så ett eget Werdshus och drev det i 3 år med min bror innan jag blev lärare inom Restaurang och Livsmedels programmet på gymnasiealnivå på den skola jag själv gick i tonåren nämligen Westerlundska gymnasiet i Enköping. Kom in på lärarhögskolan och 2009 hade jag min examen.

Började i Köping på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet som yrkeslärare.


Hade någon sagt åt mig 1989 att jag skulle studera igen eller att jag skulle bli lärare hade jag trott dom skoja, men jag fick den stöttning jag kunde få av mina föräldrar och det är jag tacksam för idag, därav min brinnande tro på att kunna skapa möjligheter för ungdomar så att de om de önskar kan göra val senare i livet precis som mig.


Blev sedan 2012 programanvarig för Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Ullvigymnasiet i Köping!


Även aktiv och sitter i riksstyrelsen för Svenska Kockars Förening där jag medverkat till att bygga upp en rikstäckande ungdomssektion med ambassadörer från Malmö i söder och Boden i norr, totalt några hundra ungdomar, där vissa verkar som ambassadörer.

Siter med i Nordic Chefs Association sedan 2017 i styrelsen och även där med huvudfokus ungdomar.


Sitter i Worlschefs som senior advisor inom young chefs club med ansvar för Europa.


Suttit med som ledamot i Education committee i Worldchefs sedan 2016, där jag för tillfället är ordförande mellan 2020-2024, fantastiskt ärofyllt att inneha den högsta utbildningspositionen inom våra yrken i världen.


Att få ynnesten att vara med och ge  framtidens matlagare rätt förutsättningar till lärande och jobb är mycket stimulerande. Att se ungdomar växa efter praktik från allt från en kvarterskrog hemmavid till de största bästa köken i världen med köksmästare/ägare som Gordon Ramsey och Heston Blumenthal skänker mig en enorm glädje!


Jag brinner för mat och människor och mötet mellan dessa, vill att alla ska ges bästa möjliga förutsättningar för att få ett så bra liv som möjligt med så många möjligheter som det bara är möjligt!


Sedan 2021 så arbetar jag som Rektor på Tranellska gymnasiet i Västerås, skolan har växt med över 50 % sedan jag började och vi har 6 olika skolformer på skolan, Tranellska är en ren hospitality skola och vårt mål är att bli främst i Sverige mot besöksnäringen.




https://www.vasterastidning.se/nyheter/vasteraskocken-tar-plats-i-varldsorganisationen/167734


http://wacsyoungchefs.blogspot.com/2015/02/marcus-hallgren-joins-worldchefs-young.html


https://www.vastmanland.tv/index.php/vara-program/827-aerofyllt-uppdrag-foer-marcus



Jag i Korthet

Namn: Carl Lennart Marcus Hallgren

Född: 1971-08-21

Bor: Kolbäck, Hallstahammars kommun

Famij: Singel, 3 barn varav 1-2 bor hemma hos mig ibland

Föräldrar: Mor

Syskon: En bror


Kontakt: Mobil:  +46 70 792 11 98

info@marcushallgren.se







Arbetslivserfarenhet:

Extra på restauranger i Enköping från 84-87 Stadshotellet Enköping 89

Stockholm:

Royal Viking Hotell(Commi, demi chef, chef de partie) 89-92

Stallmästaregården(1:e kock) 92

Cattelin (1:e kock) 93

PGA national golf club(köksmästare) 93

Royal Viking Hotell (1:e kock) 94-95

Aske Kursgård(1:e kock) 95-98

Västerås:

Pluto(köksmästare) 98

Aros Congress Center(1:e kock, ställföreträdande köksmästare)

98-00

Kolbäcks Gästgiveri (köksmästare) 00-01


Övriga:

Restaurang Station, Skinnskatteberg (köksmästare) 01-03

Tärna folkhögskola, Sala (Kökschef) 2004

Werdhuset Sivergrufan AB, Sala (Krögare eget företag) 04-07

Haccputbildning.se (eget företag) 09-20

Lärare: Restaurangprogrammet Enköping 06-09

Lärare Restaurangprogrammet Köping 09-12

Programansvarig Restaurang- och Livsmedelsprogrammet Ullvigymnasiet 12-21

Rektor på Tranellska gymnasiet 2021-


Utbildningar:

Livsmedelsteknisk linje 1987-89

Lärarhögskolan Stockholm 2007-09

Rektorsprogrammet Karlstads universitet 22-


Många småutbildningar inom företagande, ledarskap m.m


Övrigt

Jag har ett eget ledord på vägen och det är:


Möjligheterna är många och begränsningarna är få.


Jag tycker att det stämmer man ska inte se till vad som varit utan man ska se framåt och inte säga nej får då är risken att man blir stillastående och fast och det tänker jag aldrig bli.